Fietsendief wordt betrapt, vrijgelaten en steelt onmiddellijk nieuwe fiets

vrij 12 Apr
© RTV

Een opmerkelijk verhaal uit Mechelen. Een 54-jarige man wordt woensdagnamiddag door een ploeg van de politiezone Rivierenland betrapt met allerhande gereedschap aan de fietsenstalling van het station in Mechelen. Hij wordt overgebracht naar het commissariaat voor verhoor. De man verblijft illegaal in België en is al gekend bij de politiediensten.

Na zijn verhoor wordt zijn gereedschap in beslag genomen en mag de man beschikken. Hij verklaart daarbij dat hij onmiddellijk opnieuw zal stelen. Politiemensen kunnen zien hoe de man in de buurt van het commissariaat een fiets steelt. Hij wordt opnieuw naar het commissariaat overgebracht.

Ook het gebruikte gereedschap blijkt gestolen te zijn. Het slachtoffer, een bewoner van de Muizenvaart in Mechelen, had niet gemerkt dat het gereedschap ontbrak. De fietsendief zou in zijn tuinhuis ingebroken hebben en naast het gereedschap ook een fiets gestolen hebben. Die fiets werd meteen teruggevonden bij de buren, waar de dief weer een andere fiets wist mee te graaien.

De eigenaars kregen hun gestolen goed onmiddellijk terug. De verdachte wordt nu voorgeleid bij de onderzoeksrechter.