Duitse rondtrekkende bende licht verkopers van goud en bontjassen op: tot 40 maanden celstraf

woe 24 Apr
© RTV Archief

Een Duitse rondtrekkende bende moet vandaag voor de rechtbank van Turnhout verschijnen voor het oplichten van bontjassen- en goudverkopers. De bende plaatste advertenties in de krant en sprak dan met de slachtoffers af op hotel. Ze riskeren tussen de 18 en 40 maanden cel.

De oplichters beweerden niet genoeg geld te hebben en vroegen het slachtoffer terug te keren. Toen het slachtoffer terug naar het hotel kwam, waren ze al vertrokken met een deel van de buit. Achteraf bleek de waarde van het goud, dat dus werd meegenomen, duizenden euro's waard te zijn terwijl de oplichters maar enkele honderden euro's betaalden.

Dure luxewagens

De bende wordt uiteindelijk opgepakt tijdens een afspraak in een hotel aan de Grote Markt in Turnhout. Bij de huiszoekingen die daarop volgen, wordt 27.000 euro cashgeld aangetroffen en twee luxewagens ter waarde van 180.000 euro en juwelen ter waarde van 35.000 euro.

Bij de oplichtersbende zaten ook minderjarigen. De meerderjarigen stonden in maart al terecht en kennen vandaag hun straf. De vier beklaagden beweren in elk geval dat het niet om oplichting ging.