Drugskok van Poederleese drugslabo blijft aangehouden

din 9 Apr
© RTV archief

In Turnhout heeft de raadkamer de aanhouding bevestigd van de 59-jarige man die betrokken zou zijn bij het drugslabo in Poederlee. De man die gereanimeerd kon worden, werd daarna aangehouden.

Afgelopen woensdag werden de hulpdiensten opgeroepen nadat een drugslabo was ontdekt in Poederlee. Het drugslab op de Poederleeseweg, op de grens van Lille en Poederlee, werd per toeval ontdekt na een noodoproep naar de hulpdiensten.

Een elektricien had in het bedrijfspand enkele lichamen aangetroffen. 3 mannen waren er overleden, vermoedelijk door het inademen van giftige stoffen. Een vierde man kon ter plaatse gereanimeerd. Nadat de man naar het ziekenhuis was gebracht, werd hij ook aangehouden.

Na verder onderzoek bleek dat de 59-jarige Turkse man de drugskok van het labo was. Hij wordt verdacht van de aanmaak van psychotrope stoffen in vereniging met de dood tot gevolg. De man bleef dinsdag afwezig op de raadkamer, maar liet zich vertegenwoordigen door een advocaat.

Van twee van de drie overleden personen is intussen geweten dat het gaat om twee mannen van 44 en 46 jaar uit Eindhoven. Een autopsie moet duidelijkheid brengen over hoe ze om het leven kwamen. Over hoe ver het onderzoek staat en de ontmanteling van het drugslabo vordert, is er voorlopig geen informatie.

Meer over het drugslabo in Poederlee