Parket bevestigt 3 sterfgevallen in drugslabo Poederlee

woe 3 Apr

Het parket heeft voor de eerste keer gecommuniceerd over de zaak van het drugslabo in Poederlee. Het bevestigt dat er 3 mensen zijn overleden. Een vierde persoon werd gereanimeerd en overgebracht naar het ziekenhuis. Een buurvrouw en de man die de hulpdiensten contacteerde, werden ook overgebracht naar het ziekenhuis voor een zuurstofkuur. Het ging om een actief drugslabo. Er is een onderzoeksrechter gevorderd voor de aanmaak van psychotropische stoffen in vereniging met de dood tot gevolg. Het gerechtelijk labo is ter plaatse, net als de brandweer en de CRU, de Clan Lab Response Unit. Er zal ook nog een wetsdokter ter plaatse komen.

Zoeken naar doodsoorzaak

Aangezien het om een actief labo ging, bestaat de mogelijkheid dat de aanwezige personen bevangen zijn door stoffen die vrijkomen bij de productie van synthetische drugs. In het verleden is het ook al gebeurd dat mensen die werken in zo'n labo bevangen werden door koolstofmonoxide.

CRU?

De Clan Lab Response Unit spoort productie- en opslagplaatsen voor synthetische drugs (XTC, amfetaminen...) op en ontmantelt ze. Het team komt met name tussenbeide in clandestiene laboratoria. Een delicate en gevaarlijke missie maar met uitstekende resultaten, aldus de facebookpagina van de Belgische Federale Politie.