Bezoekers ziekenhuis Geel vinden dankzij app makkelijker hun weg

woe 10 Apr
© AZ Geel

In het ziekenhuis van Geel wordt er momenteel een app uitgetest waarmee bezoekers makkelijker hun weg vinden. Het ziekenhuis gebruikt nu nummers om de juiste route aan te duiden en veel bezoekers blijken dat moeilijk te vinden. Om hen te helpen, is er nu een app die ze kunnen downloaden, waardoor er pijlen op het scherm verschijnen die de juiste weg aangeven.

Na het downloaden van de app en het scannen van een QR-code, zie je op je scherm van je gsm pijlen verschijnen die je naar de juiste locatie in het ziekenhuis brengen. De inkomhal van een ziekenhuis is vaak druk en er lopen niet alleen veel mensen rond, ook de drukte aan infoborden en signalisatie kan overweldigend zijn. Je weg hierin vinden, is vaak niet zo evident. Enkele jaren geleden zijn ze in het ziekenhuis daarom overgeschakeld naar een systeem van nummers in plaats van kleuren om de juiste route aan te geven en heel wat bezoekers vinden dat moeilijk.

Om hen te helpen bij het vinden van de juiste afdeling test het ziekenhuis nu een app uit met 'augmented reality'. Je ziet live wat er rondom jou gebeurt, door de pijlen die dankzij de app op de grond verschijnen en de juiste weg aangeven.

Vrijwilligers aan het onthaal zullen mensen begeleiden bij de installatie en het gebruik van de app. De testperiode loopt tot eind augustus, daarna wordt beslist of het ziekenhuis het project verderzet.