Bestuurders tegen de lamp na Wodca-actie in Lille, Turnhout, Vosselaar en Baarle-Hertog

maa 8 Apr
© Archief RTV

Politie Regio Turnhout hield een WODCA-actie op verschillende locaties. Dat was het geval aan de Molenstraat in Baarle-Hertog, de Rerum Novarumlaan in Vosselaar, de Beersebaan in Lille en de Stationsstraat in Turnhout. In totaal kregen 388 chauffeurs een controle.

Te veel gedronken

8 bestuurders moesten hun rijbewijs enkele uren inleveren omdat ze te veel hadden gedronken. Van 3 andere chauffeurs werd het rijbewijs meteen voor 15 dagen ingetrokken na een positieve alcoholtest. Eén van hen had een gebruikershoeveelheid drugs op zak.

Beginnende bestuurders gaan de mist in

Tijdens de controle werd 1 persoon gearresteerd omdat hij de openbare orde verstoorde. 1 bestuurder zat ondanks het rijverbod toch achter het stuur. Verder werden er ook 2 beginnende bestuurders betrapt die de voorwaarden van het voorlopig rijbewijs niet naleefden.

Eén van hen werd enkele dagen geleden bij een verkeersongeval met gewonden al voor diezelfde feiten in overtreding genomen. Van deze bestuurder werd het voertuig getakeld en het (voorlopig) rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken. Ook van de bestuurder die betrapt werd op het rijden zonder rijbewijs werd het voertuig weggesleept. Bij nog een ander voertuig bleek het keuringsbewijs vervallen. De politie schreef ook een aantal boetes uit, voor het negeren van een rood licht en het niet correct gebruik van het kinderbeveiligingssysteem. 1 bestuurder kreeg een boete omdat deze in ons land staat ingeschreven, maar toch met een buitenlands kenteken rondrijdt.