Balenaar eerder veroordeeld voor roofmoord riskeert jaar cel voor partnergeweld

1 maand geleden

Een 43-jarige man uit Balen riskeert een effectieve gevangenisstraf van 1 jaar voor geweld tegen zijn partner. De beklaagde werd in 2005 nog schuldig bevonden aan roofmoord.

De Balenaar eerder veroordeeld voor roofmoord en moest nu voor partnergeweld voor de rechter verschijnen. Het openbaar ministerie eist 1 jaar cel en een geldboete van de veertiger. Eerder werd hij al eens veroordeeld in de zogenaamde schoenmoord. Daar werd een vrouw het hoofd ingeslagen.

Nu moest hij opnieuw voor de rechter verschijnen na partnergeweld in december vorig jaar. De man van 43 heeft al vijf jaar een knipperlichtrelatie. Toen hij de vrouw uit zijn woning wilde zetten, heeft hij haar bij de keel gegrepen.

De aanklager verwijst ook naar het uitgebreide strafregister en vraagt een effectieve celstraf van 1 jaar. Volgens zijn advocate heeft het moeilijk om zijn frustraties op een fatsoenlijke manier te verwerken. Hij doet zijn best en heeft terug contact met de vrouw. Ze kunnen niet zonder elkaar, paar ook niet met elkaar leven. Ze wonen nu apart, dat is de beste oplossing. Vonnis op 18 juni.