Bestuurder betrapt met machete en onder invloed van drugs

1 maand geleden
© RTV archief

Politie Rivierenland moest tien rijbewijzen intrekken voor 15 dagen. Dat gebeurde na alcohol- en drugscontroles op verschillende plaatsen in de zone. Eén van de betrokken bestuurders bleek onder invloed van cannabis en had drugs en een machete in de auto liggen.

Politie klist 10 bestuurders

Opvallend in één van de auto's bleek de bestuurder onder invloed van cannabis te zijn. Toen de agenten nog wat verder op onderzoek in zijn auto gingen, troffen zij nog een gebruikershoeveelheid cannabis en bovendien verrassend een machete aan. Alle spullen werden in beslag genomen.

Nog een jonge bestuurder bleek onder invloed van cannabis. Hij zat op de feestdag achter het stuur en er hing geen ‘L’-teken aan zijn achterruit.

Vier bestuurders legden een positieve speekseltest af. Ook zij werden betrapt op het gebruik van cannabis na een speekselanalyse.

Een bestuurder had 2 gram promille alcohol in zijn bloed. Hij testte eveneens positief voor het gebruik van cannabis. Zelfs voor beide inbreuken apart zou zijn rijbewijs onmiddellijk ingetrokken worden. Drie bestuurders hadden respectievelijk 1,7 - 1,6 en 1,4 gram promille alcohol in hun bloed.

Nog een 11de bestuurder werd betrapt zonder geldig rijbewijs. Hij reed onder invloed cocaïne. Maar zijn rijbewijs was al sinds juni vorig jaar ingetrokken wegens medische redenen. Hij moet voor de politierechter verschijnen.

Politie Rivierenland nam in totaal 1428 ademtests af. 31 bestuurders bleken positief: 23 hadden te veel gedronken, 7 voor drugs in verkeer en 1 wegens strafbare alcoholopname én drugs in verkeer tegelijkertijd.