Kazerne Dossin sluit deze zomer drie weken door werken

maa 27 mei
kazerne dossin
© RTV

Museum Kazerne Dossin sluit tijdelijk de deuren. Van 29 juli tot en met 18 augustus zal de permanente en tijdelijke expo gesloten zijn. Het Memoriaal blijft open volgens gewone openingsuren.

Het volledige museumgebouw is aan nieuwe verlichting toe. De huidige verlichting van het museum hangt er sinds de bouw van het museum in 2012 en wordt vervangen door LED-lampen. Daardoor is het museum genoodzaaktte sluiten van 29 juli tot en met 18 augustus.

Gedurende deze periode is het museum niet toegankelijk. Dit geldt voor de permanente expo, de tijdelijke expo over Jos Hakker, Elke naam telt, Schatten van Vlieg, de boekwinkel en het onthaal. Ook rondleidingen worden niet gegeven.

Het Memoriaal blijft echter gewoon open voor bezoek en de leeszaal is op afspraak toegankelijk. De voormalige Dossinkazerne is vandaag een Memoriaal. Het is een serene plek van herdenking en herinnering waar we stilstaan bij de slachtoffers en een eerbetoon brengen. Je vindt er de laatste sporen van de slachtoffers. Tijdens de werkzaamheden blijft het Memoriaal gewoon open tijdens de reguliere openingsuren. Hier vinden nagenoeg geen werkzaamheden plaats, gezien het Memoriaal volledig gerenoveerd werd en de deuren opende op 27 januari 2020.