CD&V-campagnebus toert door de Kempen met boegbeelden provincie

maa 27 mei
actie CD&V markt Heist
© actie CD&V markt Heist

Met nog 2 weken te gaan tot de parlementsverkiezingen, trok CD&V vandaag met een campagnebus doorheen de Kempen. Kopstukken en lijsttrekkers als Annelies Verlinden, Koen Van den Heuvel en Katrien Schryvers willen de kiezer overtuigen door zich als een 'zeker en geloofwaardig' alternatief voor de extremen voor te stellen. De bus deed onder meer Geel, Kasterlee en Hoogstraten aan. De eerste halte vanmorgen was Heist-op-den-Berg.

De wekelijkse markt in Heist-op-den-Berg is de eerste tussenstop voor de campagnebus van CD&V. Onder aanvoering van minister van Binnenlandse Zaken en federaal lijsttrekker Annelies Verlinden mengen de kandidaten zich onder de bezoekers. Want ook in tijden waar de campagne vaak op sociale media gevoerd wordt, is verkiezingsfolders uitdelen op de markt nog steeds belangrijk.

De laatste jaren scoort CD&V minder goed. 20 jaar geleden, toen nog in kartel met N-VA, overtuigde ze nog 26 procent van de kiezers. 5 jaar geleden was dat nog goed 15 procent. Volgens de meest recente peiling zou CD&V op 9 juni op zowat 12 procent uitkomen. Met de slogan 'Kies zekerheid' wil CD&V zich opwerpen als dam tegen de extreme partijen, die het in de peilingen goed doen.

Na de markt in Heist-op-den-Berg doet de campagnebus vandaag ook nog Geel, Kasterlee, Hoogstraten en Rijkevorsel aan.