Weerspannige bestuurder onder invloed vlucht tweede keer weg met vrouw en kind op achterbank

maa 27 mei
controle foto politie Rivierenland
© Politie Rivierenland

Politie Rivierenland had afgelopen weekend de handen vol met een weerspannige Franssprekende chauffeur in Puurs-St.-Amands. Hij was onder invloed van drank en drugs en probeerde daarna een tweede keer weg te vluchten met vrouw en kind.

Toen de bestuurder opmerkte dat er in Puurs-Sint-Amands auto’s gecontroleerd werden door de politie maakte hij rechtsomkeer en vluchtte weg. Na een korte achtervolging kon een patrouillewagen de man tegenhouden. Meteen werd duidelijk waarom hij voor de controle vluchtte. Hij bleek onder invloed van alcohol en drugs en was, steeds in de Franse taal, verbaal erg agressief. Dit alles in het bijzijn van zijn vrouw en kindje.

Hij testte positief op het gebruik van cannabis en cocaïne. Hij gaf toe recent een lijntje coke gesnoven te hebben. Verder had hij 1,5 gram promille alcohol in zijn bloed. Bovendien bleef hij tijdens de vaststellingen herhaaldelijk roepen en tieren en was hij de agenten aan het uitschelden.

Stapt opnieuw in auto na controle

Zijn rijbewijs werd daarop onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. Maar na de vaststellingen stapte de man echter naar zijn auto en er daarna doodleuk mee weg te rijden. Na een korte achtervolging hadden zij hem echter opnieuw te pakken. Nu werd ook, op last van het parket, zijn auto weggetakeld en in beslag genomen voor onbepaalde duur met het oog op verbeurdverklaring.

Boetes

Hij krijgt nu ook een extra proces-verbaal ingevolge het sturen tijdens een periode van onmiddellijke intrekking rijbewijs 15 dagen. Daarnaast werd nog een proces-verbaal opgemaakt wegens een verontrustende opvoedingssituatie. En tot slot krijgt hij nog een extra GAS-boete wegens het meermaals spuwen op openbaar terrein.