Mechelse Adegemstraat volledig vernieuwd, geen omleiding meer

maa 15 Apr
© Stad Mechelen - Adegemstraat

De heraanleg van de Adegemstraat is twee weken vroeger dan gepland afgewerkt. De straat is nu volledig vernieuwd, ook de laatste bomen en planten zijn aangeplant. Daarmee is de volledige as van Vijfhoek tot Olivetenvest in een nieuw kleedje gestoken. Vanaf vandaag kan het verkeer weer door de volledige Adegemstraat en vervallen alle omleidingen.

De nieuwe Adegemstraat is het sluitstuk van de opwaardering van het commercieel centrum. De werf van de Adegemstraat was net zoals de Onze-Lieve-Vrouwestraat een groot project dat werd gestart op 16 januari 2023. De vernieuwde Adegemstraat is toekomstbestendig gemaakt, een groene en ruime straat, voor voetgangers, fietsers, automobilisten en buurtbewoners.

Staduitwaarts rijden fietsers samen met het autoverkeer op de rijbaan, in de tegengestelde richting hebben fietsers een fietspad om op te rijden. Laatste deel van de straat is het fietspad deels verhoogd, aan het begin van de straat is deze op gelijke hoogte met de rijbaan. De straat is volledig in natuursteen mozaïek aangelegd, alsook de boordstenen. De kruispunten met de Keerbergstraat en de Kraanstraat zijn verhoogd aangelegd. De buurt organiseerde zondag samen met de handelaars en het stadsbestuur een feestelijke opening met een lange tafel, een hapje en een drankje, en speelelementen voor de kinderen.