Controles op 10 lijnbussen, ook twee lijnbussen niet in orde met papieren

din 16 Apr
© Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout

Politiezone Geel-Laakdal-Meerhout heeft gisteren in Geel tien bussen en 250 reizigers aan de kant gezet voor controles op drugsbezit. De lijnbussen werden in de late middag afgeleid naar de parking van het voetbalstadion waar de controles plaatsvonden. Opvallend twee lijnbussen moesten achteraf aan de kant blijven omdat ze niet de juiste documenten konden voorleggen. 40 reizigers konden geen geldig rijbewijs voorleggen.

Met behulp van drughonden werden alle passagiers en hun bagage gecontroleerd naast de bussen. Nadien werden ook de lege bussen gecontroleerd door de drughonden. Bij de controles werden 5 personen aangeduid door de drughond, maar die bleken na verder onderzoek op die moment niet in het bezit van drugs te zijn. Opvallend, twee lijnbussen waren niet in orde met de nodige documenten en moesten aan de kant blijven. Ook één van de buschauffeurs was niet in orde met het rijbewijs en mocht niet verder rijden. Na de controles werden de passagiers verdeeld over de andere bussen om hun traject verder te zetten.

Met de controleacties wil de politie de invoer van verdovende middelen en overlast in de politiezone aanpakken. Aan de actie namen ook controleurs van De Lijn deel. Zij controleerden op 'zwartrijden'. 40 van de 250 gecontroleerde reizigers bleken niet in het bezit te zijn van een geldig vervoersbewijs en werden daarvoor beboet.