Bestuurder pleegt vluchtmisdrijf en rijdt bijna agent aan

maa 22 Apr
politie alcoholcontroles drugscontroles
© Politie Rivierenland

Een automobilist die betrokken was bij een ongeval en daarna vluchtmisdrijf pleegde, probeerde later ook te vluchten voor een politiecontrole. Toen hij op de vlucht sloeg, reed hij bijna een agent aan. De politie kon de man na een korte achtervolging tegenhouden.

Het was op de Steenweg op Blaasveld in Mechelen dat de politie een acohol- en drugscontrole deed. Toen de bestuurder de controlepost naderde, gaf hij plots plankgas. Een agent moest daarbij opzijspringen om niet omvergereden te worden. De politie zette de achtervolging in en kon de man even later tegenhouden. Hij gaf toe dat hij een ongeval had gehad, maar kon niet meer details geven. Na controle van de ANPR-camera's bleek dat hij een ongeval had doordat hij met zijn gsm bezig was. Daarna had hij vluchtmisdrijf gepleegd.

Uit een alcohol- en drugstest bleek dat de man niet onder invloed was. Maar de man had geen rijbewijs op zak en hij had ook geen verzekeringspapieren bij zich. De politie zoekt nu verder uit of de man wel degelijk mag rijden. En of de auto al dan niet verzekerd was. De auto, die trouwens niet meer in orde was met de keuring, bleef aan de kant met een stuurstang.

politie alcoholcontroles drugscontroles
politie alcoholcontroles drugscontroles

Levenslang rijverbod

Daarnaast nam de politie van de zone Rivierenland nog 13 rijbewijzen onmiddellijk voor 15 dagen in beslag van bestuurders die te veel hadden gedronken of drugs hadden gebruikt. Eén bestuurder reed zelfs rond met een ballon met lachgas in zijn mond.

Er was ook een bromfietser die te veel gedronken had. Maar omdat daarvoor geen rijbewijs verplicht is, nam de politie zijn bromfiets voor 6 uur in beslag. Toen de agenten verder opzoekwerk deden, bleek waarom de bestuurder geen rijbewijs had. Hij had al een levenslang rijverbod opgelopen. Een rijverbod voor alle voertuigen, dus ook voor een bromfiets. De man zal nu opnieuw voor de politierechtbank moeten komen.