Aanleg bushaltes op Oude Liersebaan in Duffel

din 11 Jun
busalgemeen bushalte archief
© RTV archief

Op maandag 17 juni start het Agentschap Wegen en Verkeer AWV met de aanleg van nieuwe bushaltes op de Oude Liersebaan in Duffel. Het kruispunt met de Poederstraat krijgt in beide richtingen een bushalte. Als alles vlot verloopt, zijn de bushaltes klaar voor het bouwverlof.

Op de Oude Liersebaan voorziet De Lijn een nieuwe stopplaats voor bussen in de buurt van het kruispunt met de Poederstraat.

Wegbeheerder AWV zorgt voor de aanleg van de nieuwe en toegankelijke bushaltes langs beide zijden van de weg. De haltes worden met verhoogde perrons aangelegd zodat reizigers gemakkelijk in- en uit kunnen stappen. Aan de bushalte richting Lier vernieuwt het agentschap ook een stukje van het dubbelrichtingsfietspad op de Oude Liersebaan.

Op- en afstappen van een bus of tram moet voor iedereen mogelijk en comfortabel zijn. Per jaar verbetert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) daarom tussen de 100 à 125 bus- en tramhaltes.

Werken starten 17 juni

De werken beginnen op maandag 17 juni en starten aan de kant richting Mechelen. Volgens de huidige planning is deze fase klaar tegen vrijdag 28 juni. Fase twee, de bushalte aan de kant richting Lier, is gepland van maandag 1 tot en met vrijdag 12 juli. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de Oude Liersebaan ter hoogte van de werfzone beurtelings over één rijstrook.