Loopbandmarathon levert 3000 euro op voor 'Boven de Wolken'

vrij 17 mei

Het gemeentepersoneel van Sint-Katelijne-Waver heeft 3000 euro opgehaald voor de vzw 'Boven de Wolken'. De hele week stapten de medewerkers en de leden van gemeenteraad honderd aaneensluitende uren op een loopband.

Sinds maandag 9 uur tot vandaag 13 uur werd er gestapt op gelopen op de loopband. Elke deelnemer liet zich sponsoren en dat leverde dus een mooi bedrag op van 3000 euro.

“Als goed doel kozen we voor Boven de Wolken omdat onze gemeente sinds vorig jaar een sterrenweide heeft. We vonden het passend om een organisatie te kiezen met een werking die hierbij aansluit. Boven de Wolken biedt ouders die een baby verloren een gratis fotoshoot aan. Zo hebben ze een tastbare herinnering die heel waardevol is bij de verwerking van het verdriet," zegt Veerle Roelants, diensthoofd samenleving en vrije tijd.

“De aanleiding was de 10.000 stappenclash die plaatsvindt in de maand mei”, vertelt Roelants. “We wilden collega’s aanmoedigen om mee te doen en kwamen zo op het idee om deze actie te organiseren.”