Remise Hof Ter Laken in Booischot wordt horecazaak: "Kinderen moeten hier kunnen spelen en rondlopen"

din 16 Apr
© RTV

Stichting Kempens Landschap heeft een uitbater gevonden voor de remise van het kasteel Hof ter Laken in Booischot, bij Heist-op-den-Berg. Antwerps horecaondernemer Serge De Groof uit Edegem zal in het bijgebouw van het kasteel, een horecazaak onderbrengen. Die zal vooral gericht zijn op gezinnen met kinderen. Maar eerst worden zowel de remise als het kasteel nog volledig gerenoveerd.

Stichting Kempens Landschap en Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg zijn sinds de zomer van 2018 eigenaar van het kasteeldomein Hof Ter Laken in Booischot. Sindsdien wordt het prachtige domein systematisch opgewaardeerd en klaargestoomd voor de toekomst. Vandaag volgde een belangrijke stap met de start van de restauratiewerken aan het kasteel en de remise.

Daarbij werd ook de handelsovereenkomst met de toekomstige exploitant van de horecazaak in de remise ondertekend. Het gaat om Antwerps Horecaondernemer Serge De Groof. Meteen ook het startsein van de grote renovatiewerken aan de remise en het kasteel. Kempens Landschap wil van het kasteel 13 erfgoedlogies maken die gezinnen kunnen boeken voor een overnachting. Maar voor dat het zover is, moeten er nog heel wat restauratiewerken gebeuren. De volledige restauratiewerken zouden zo'n twee jaar in beslag nemen.