VDAB: “Meer dan de helft ex-medewerkers Van Hool drie maanden later opnieuw aan de slag”

maa 8 Jul
inschrijfsessie VDAB Lier Van Hool
© RTV - Inschrijfsessie VDAB Lier

Meer dan de helft van de medewerkers van de failliete busbouwer Van Hool uit Koningshooikt is nu na drie maanden later opnieuw aan de slag. Dat meldt de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB maandag in een persbericht. Bij dat cijfer zijn ook de enkele honderden mensen gerekend die aan de slag zijn bij GRW en VDL, de bedrijven die delen van Van Hool hebben overgenomen.

Meer dan de helft van de medewerkers van de ter ziele gegane busbouwer Van Hool uit Koningshooikt is drie maanden later opnieuw aan de slag. Dat meldt de Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB maandag in een persbericht.

Bij dat cijfer zijn ook de enkele honderden mensen geteld die aan de slag zijn bij GRW en VDL, de bedrijven die delen van Van Hool hebben overgenomen. Op 8 april viel het doek over busbouwer Van Hool. Daardoor verloren 2.403 mensen hun werk. Exact drie maanden later zijn zowat 1.240 ex-werknemers opnieuw aan de slag. Meer dan acht op de tien (82 procent) heeft een contract van onbepaalde duur, de resterende 18 procent werkt via interim. Bijna de helft van de ex-werknemers die al opnieuw aan de slag zijn, is ouder dan 50 jaar.

De VDAB meldt verder dat 1.174 mensen gebruikmaken van de aangeboden outplacement. Het gaat dan bijvoorbeeld om administratieve steun en begeleiding bij de zoektocht naar werk.

140 mensen kozen ervoor om zich bij of om te scholen. Het gaat dan vooral om industriële opleidingen. Al kiezen sommigen ook voor een carrièreswitch met een opleiding in de sector zorg of onderwijs.