Vandalen viseren Heistse handelaars: “Gemeente plaatst veiligheidscamera's”

maa 8 Apr
© RTV

In Heist-op-den-Berg wil het gemeentebestuur veiligheidscamera's plaatsen in en rond het centrum na verschillende feiten van vandalisme. Afgelopen weekend werden bijvoorbeeld zowel conceptstore Can Mas als lunchbar Anna-Mit in de Bergstraat alweer het slachtoffer van vandalen.

Bij Anna-Mit is het dit jaar al de zoveelste keer dat hun terras vernield wordt. Zaakvoerster Katrien Berghmans en haar dochter Magali Luyten baten de bar al 8 jaar uit en zijn er het hart van in. De zaak in de Heistse Bergstraat kan hun terras niet vastzetten door de komst van de wekelijkse markt. Telkens ondervinden ze schade ofwel zijn er stoelen kapot of zijn er stukken uit het houten terras gehaald of afgebroken. De uitbaters doen intussen een oproep tot getuigen. En ook bij de conceptstore Can Mas was er het voorbije weekend sprake van vandalisme. Daar werd de vitrine aan diggelen geslagen.

Het gemeentebestuur overweegt nu om maatregelen te nemen en veiligheidscamera’s te plaatsen. Het gemeentebestuur speelt al langer met het idee om veiligheidscamera's in en rond het centrum te installeren en maakt daar nu ook concreet werk van. Zo loopt er een studie waar de gemeente eigenlijk wil bepalen waar de camera's het best komen en welk type van camera's ze gaan hangen. In principe zouden de camera's er nog dit jaar moeten hangen. Van de daders die toesloegen bij Anna-Mit ontbreekt voorlopig elk spoor. Bij Can Mas Conceptstore zou de verantwoordelijke zich ondertussen wel gemeld hebben.