Koelwagens van Colruyt rijden voortaan op elektriciteit

din 5 Mar
© DMOW

Een deel van de leveringen in de Mechelse winkels van de Colruyt-groep gebeurt voortaan met een elektrische vrachtwagen. Die zijn veel stiller dan de klassieke dieselvrachtwagens, en ze stoten ook geen fijn stof uit. Vanmorgen werd een eerste Colruyt-winkel beleverd met de nieuwe vrachtwagen. Dat gebeurde bij de supermarkt aan de Liersesteenweg.

Het is elf uur vanmorgen wanneer een vrachtwagen het terrein van de Colruyt-winkel aan de Liersesteenweg oprijdt. Lawaai maakt het voertuig niet: het gaat om een elektrisch exemplaar. Net zo groot als de andere vrachtwagens van de groep, en hij is geschikt om gekoelde en niet-gekoelde producten mee te nemen. Voor de winkel verandert er dus niks.

Er zijn nog wat beperkingen. De actieradius bijvoorbeeld, die bedraagt maar tussen 250 en 300 kilometer. En dan is er nog het gewicht. De batterijen maken dat de vrachtwagen soms meer weegt dan wat wettelijk toegelaten was. Maar Vlaanderen daar heeft Vlaanderen een mouw aan gepast.

Voor de klanten in de winkel verandert er niks. Voor het milieu verandert er veel. Want 33 bedrijven in Mechelen engageren zich om tegen 2030 duurzaam te leveren of beleverd te worden. Ook aan andere Colruyt-winkels in de regio Rivierenland zal de elektrische vrachtwagen voortaan te zien zijn.