Aantal toeristische slaapplaatsen stijgt: welke gemeente is nummer 1?

zat 8 Jul
Uit de meest recente Vlaamse statistieken blijkt dat Mol in de Kempen nog altijd de meeste slaapplekken kan aanbieden aan toeristen. Het zijn er 10.813. Het gaat om vakantieparken zoals SunParks en Europarcs in Mol-Rauw, maar er is ook de camping van het Zilvermeer waar je je tent kan zetten, je caravan of kan slapen in originele vakantiehutten of trailers. Er zijn uiteraard ook hotels en B&B's in Mol.

Traditionele toeristische topper op nummer 2

De gemeente Kasterlee is vanouds een trekpleister voor toeristen met haar bossen, duinen en de kleine Nete. In de jaren 50 en 60 waren de Antwerpenaren graag geziene gasten in de vele hotels. Die zijn er nu minder maar de hotels die er nog zijn draaien goed.De voorbije 10 jaar zijn er ook veel b&b's bijgekomen en ook kamperen is nog altijd populair, zelfs glamping heeft Kasterlee veroverd. In deelgemeente Lichtaart is er dan weer het voormalige militaire domein De Hoge Rielen met zowel kamers, zalen als kampeermogelijkheden voor jongeren. Alles samen is Kasterlee goed voor 5774 toeristische slaapplaatsen.

Parel der Kempen staat op nr 3

Met 4719 is Westerlo de nummer 3-aanbieder van toeristische overnachtingsmogelijkheden. Naast hotels, B&B's en een camping in Heultje is er ook Sporta in Tongerlo waar je kan blijven slapen en de jeugdherberg Boswachtershuis in Westerlo zelf. Lille met de Lilse Bergen staat op 4. Dan volgen Merksplas en Turnhout.

Foto: RTV archief

Mechelen scoort met hotels en B&B's

Mechelen heeft als stad uiteraard vooral hotels en dat worden er steeds meer. De hotelkamers zijn gegeerd bij de grote festivals Werchter en Tomorrowland maar ook als weekendbestemming voor kunstliefhebbers. Naast de hotels zijn er ook veel b&b s bigekomen. In totaal telt Mechelen bijna 3000 slaapplaatsen voor toeristen.