9 bestuurders onder invloed leveren rijbewijs in

maa 31 okt 2022
De politie moest afgelopen weekend tijdens wodca-acties in Mechelen en Willebroek 9 rijbewijzen intrekken. De bestuurders zijn hun rijbewijs meteen voor 15 dagen kwijt. In totaal testten 44 chauffeurs positief. 41 hadden er teveel gedronken en 3 anderen hadden drugs gebruikt.

9 rijbewijzen

Een bestuurder, een 19-jarige man, testte positief op het gebruik van cannabis. Hij gaf toe dagelijks 1 tot 2 joints te roken. Opmerkelijk want de jonge bestuurder had zijn rijbewijs nog 4 maanden op zak. Ook nog een tweede bestuurder legde een positieve speekseltest af wegens het gebruik van cannabis. 

Een derde bestuurder had 1,8 gram promille alcohol in zijn bloed. De Fransman mocht zijn boete van 1.260 euro onmiddellijk betalen. De politie betrapte nog een dronken bestuurder. Hij had 1,6 gram promille alcohol in zijn bloed. Maar de betrokkene deed een belletje rinkelen bij de lokale politie want amper twee weken geleden, kreeg hij al een boete voor dezelfde feiten en opvallend nog eens op dezelfde plaats.

Vijf andere bestuurders hadden 2,1 - 2 - 1,9 en twee keer 1,7 gram promille alcohol in hun bloed.

In normale omstandigheden werd het rijbewijs van nog een tiende bestuurder eveneens onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen. De 17-jarige jongeman testte immers positief voor het gebruik van cocaïne. Maar dat ging dus niet want de jongeman had zijn rijbewijs nog niet eens behaald. 

Foto: archief