5 jaar voorwaardelijk voor man die brand stichtte in appartement van ex

don 1 Jun 2023
Een 46-jarige man uit Putte is veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 5 jaar voor opzettelijke brandstichting in het appartement van zijn ex-vriendin. Daardoor was er veel brand- en rookschade in de flat.

Op 12 juli 2022 trok de man naar het appartement van zijn ex-vriendin op de hoek van de Lierbaan met Waversesteenweg in Putte. De vrouw was op dat moment op vakantie aan zee. Hij gebruikte zijn sleutel om binnen te geraken. Daar stak hij papiersnippers in de microgolfoven. Zo ontstond er brand. De woonkamer brandde volledig uit. In de rest van het appartement was er rookschade.

Schadevergoeding

Tijdens het proces zei de beklaagde dat hij wist dat zijn ex aan zee was en terug naar Putte zou komen als ze van de brand hoorde. Als haar appartement dan onbewoonbaar was, zou hij haar voorstellen om bij hem in te trekken. 

Naast een voorwaardelijke gevangenisstraf van 5 jaar krijgt de man ook een contactverbod opgelegd en moet zich laten behandelen. Hij moet ook ruim 138.000 euro schadevergoeding betalen, voornamelijk aan de verzekeringsmaatschappij.