5 jaar cel geëist voor man die 10-jarige stiefdochtertje misbruikte

woe 11 Jan 2023
Een 38-jarige man uit Lille riskeert 5 jaar cel voor verkrachting van zijn 10-jarige stiefdochter. Hij werd 7 jaar geleden al verdacht van anale verkrachting van zijn zoontje van 2. Hij werd toen vrijgesproken door gebrek aan bewijs.

Op 4 maart 2022 zei het 10-jarig meisje tegen haar mama:  “Ik ken een geheimpje, maar ik kan het niet vertellen, want dan gaat papa P. mij doodslaan.” Na aandringen biechtte ze op dat haar stiefpapa met zijn hand in haar ‘muis’ ging. De politie nam een audiovisueel verhoor af van het meisje. Het was duidelijk dat ze niet begreep wat haar stiefpapa fout had gedaan. Bovendien voelde ze zich schuldig dat hij in de gevangenis was beland. Het meisje liet de man begaan want ze had schrik van hem. Bovendien had hij gedreigd haar met een hamer te doden als ze iets zou zeggen.

 

Ontkenning

De beklaagde ontkent dat hij het meisje heeft verkracht. Volgens het openbaar ministerie, is er net omdat hij ontkent, een groot recidivegevaar. Het vraagt een effectieve celstraf van 5 jaar. De burgerlijke partij eist een schadevergoeding van 4.500 euro voor de emotionele gevolgen voor het meisje. Het vonnis volgt op 25 januari. 

Foto: Rechtenvrije stockfoto