(4/11) Totaal aantal coronagevallen over beide regio's daalt met zo’n 7%

vrij 4 Nov 2022
Het totaal aantal nieuwe besmettingen over beide regio's is gedaald ten opzichte van afgelopen dinsdag. Toen werden er nog 387 positieve coronatesten afgelegd, en vandaag zijn dat er nog maar 359, zo'n 7% minder.

Cijfers stijgen lichtjes in Rivierenland

In regio Rivierenland zijn de coronacijfers sinds afgelopen dinsdag lichtjes gestegen. Nu staat de teller op 143 positieve coronatesten, wat er 15 meer zijn dan in het begin van de week. 

In 8 gemeenten in regio Rivierenland gingen de cijfers dan ook omhoog, al gaat het telkens slechts over een kleine stijging. Zo stegen de cijfers in Bornem (7), Lier (12), Putte (12), Sint-Katelijne-Waver (8) en Willebroek (13) met niet meer dan drie gevallen. In Berlaar (7), Bonheiden (11) en Heist-op-den-Berg (21) klommen de coronacijfers iets hoger op, maar ook hier blijft de stijging beperkt. In de drie gemeenten werden er dan ook maximum 7 extra positieve coronatesten afgelegd.

In Duffel (8), Mechelen (36), Nijlen (4) en Puurs-Sint-Amands (4) zakte het aantal coronagevallen dan weer. Opnieuw blijft de daling magertjes, met minimum 1 coronageval minder in Duffel en maximum 9 in Puurs-Sint-Amands. 

16% minder besmettingen in de Kempen

In de Kempen zijn de coronacijfers over het algemeen gedaald. Afgelopen dinsdag waren er nog 259 coronagevallen, maar ondertussen is dat gezakt tot 216. Dat komt neer op een daling van zo’n 16%.

In 17 van de 27 Kempense gemeenten werden er de afgelopen dagen dan ook minder positieve coronatesten afgelegd. De sterkste daling valt op te merken in Geel en Vosselaar, daar viel het aantal coronagevallen respectievelijk terug van 37 naar 24 en van 10 naar 1. Verder gingen de cijfers ook omlaag in Arendonk (2), Balen (11), Beerse (8), Herenthout (1), Herselt (14), Hoogstraten (8), Hulshout (8), Lille (7), Meerhout (2), Merksplas (2), Olen (4), Ravels (2), Turnhout (20), Westerlo (8) en Laakdal (8). In die gemeenten bleef de daling beperkt tot maximaal 6 gevallen.

In Baarle-Hertog (2), Dessel (6), Herentals (21), Kasterlee (8), Oud-Turnhout (11), Retie (6), Rijkevorsel (4) en Vorselaar (2) viel er daarentegen opnieuw een stijging op te merken. Net zoals in Rivierenland blijft de stijging hier erg beperkt, maar Herentals springt wel in het oog. Daar zijn de coronacijfers op drie dagen tijd zo goed als verdubbeld.

In Grobbendonk (2) en Mol (24) bleven de cijfers ten slotte stabiel.

Foto: Rechtenvrije stockfoto