30 nieuwe sociale woningen in Mechelse Ankerstraat

woe 1 Feb 2023
De Mechelse Ankerstraat zit helemaal in een nieuw jasje. Oude woningen uit de jaren ’50 werden vervangen door 12 eengezinswoningen met drie en vier slaapkamers en 18 nieuwbouwappartementen met één slaapkamer. Woonpunt Mechelen sloopte eind 2019 de verouderde sociale huurwoningen in de Ankerstraat. In het voorjaar van 2021 startte de sociale huisvestings-maatschappij vervolgens met de bouw van het nieuwbouwproject bestaande uit dertig huurwoningen, samen met de heraanleg van het openbaar domein in de straat.

Energiezuinig en straat heraangelegd

De veertig oorspronkelijke woningen in de Ankerstraat dateerden van de jaren ‘50. “Het verschil met de woningen en appartementen die er vandaag staan kan niet groter zijn. De woningen werden vervangen door 12 eengezinswoningen met drie en vier slaapkamers en 18 nieuwbouwappartementen met één slaapkamer. Woonpunt Mechelen zet naast kwaliteitsvol wonen in op een verdere vergroening van haar wijken en dat is zeker ook het geval in de Ankerstraat. 

De woningen zijn energiezuinig en uitgerust met groendaken, zonnepanelen, regenwaterpompen en een modern ventilatiesysteem. In samenwerking met de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen en de Stad Mechelen werd ook de straat volledig opnieuw aangelegd