Partnerartikel

3 tips voor tijdens je vakantie naar Puglia

woe 6 Dec
Puglia, een prachtige regio in het zuiden van Italië, is de perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie. Met zijn pittoreske dorpjes, prachtige natuur en natuurlijk ook de typische Italiaanse keuken, is deze plek geschikt voor een heel breed publiek.

Niet voor niets kiezen steeds meer gezinnen met kinderen voor een vakantie Puglia om daar vervolgens te kunnen genieten van het heerlijke weer, de mooie stranden en bovenal ook het vele vertier voor de kids. Want laten we eerlijk zijn, als de kinderen het leuk hebben, hebben de ouders het dat ook! Om er dan voor te zorgen dat je tijdens je vakantie zo optimaal mogelijk kunt genieten, delen we graag een aantal tips met je. Puglia heeft namelijk prachtige bezienswaardigheden en verschillende omliggende dorpjes die ook zeker de moeite waard zijn om naartoe te gaan.

Huur een auto

Dit is misschien niet de eerste tip die je had verwacht, maar wel een handige. Aangezien Puglia op zo’n 2000 kilometer van ons ligt, is het niet aannemelijk dat je er met de auto naartoe gaat. Uitzonderingen zijn er natuurlijk altijd, maar grote kans dat jij het vliegtuig pakt. Hoe fijn is het dan dat je nadat je bent geland, direct de beschikking hebt over een eigen auto, zodat je niet hoeft te wachten op een bus, maar direct naar je uiteindelijke verblijf kunt rijden? Los van het feit dat dit ideaal is, heb je ook gedurende je vakantie de beschikking over het voertuig, waarmee je overal naartoe kunt rijden. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld samen naar een wedstrijd van Lecce FC te gaan, een paar kilometer bij Puglia vandaan? Nu snappen we ook wel dat het huren van een auto voor de hele periode misschien net even iets te veel van het goede is, maar 3 dagen is vaak prima te doen.

Culinair genieten

Wie denkt aan Italië en eten, denkt natuurlijk ook aan de heerlijke pizza’s en pasta’s. Toch heeft Italië je nog zoveel meer te bieden dan alleen dat! Puglia staat namelijk bekend om zijn heerlijke cuisine en rijke culinaire tradities. Tijdens je vakantie is het dan ook een absolute must om de lokale gerechten te proeven. Geniet van verse zeevruchten, zoals de beroemde taralli (hartige koekjes) en orecchiette (typische pasta in de vorm van oortjes). Breng een bezoek aan Cisternino, waar je kunt smullen van een heerlijke gegrilde 'Bistecca alla Fiorentina'. Vergezeld met een lokaal geproduceerde Primitivo di Manduria-wijn is dit een culinaire ervaring die je niet mag missen en je de rest van je leven zal bijblijven.

Genieten op één van de vele stranden

Puglia is gelegen aan de Adriatische kust en dus zijn er stranden in overvloed. Hoe leuk is het om bijvoorbeeld iedere dag voor een ander strand te kiezen, zodat het iedere keer weer een verrassing is hoe mooi of het er is. Het voordeel van deze kustlijn, is dat het water er kraakhelder is en je dus niet bang hoeft te zijn dat het een paar kilometer op bijvoorbeeld troebel is. Vooral als je ervoor hebt gekozen om een auto te huren, is dit natuurlijk ideaal.