19-jarige riskeert twee jaar cel na zware vechtpartij aan fietsersbrug Turnhout

vrij 27 Jan 2023
Er hangt en 19-jarige man uit Turnhout een gevangenisstraf van 2 jaar boven het hoofd voor een zware vechtpartij aan de fietsersbrug in Turnhout. Enkele jongeren spraken er in april 2021 af om een ‘vrouwenkwestie’ uit te praten. De beklaagde viel er, samen met wat vrienden, een jongeman en zijn moeder aan. De jonge Turnhoutenaar werd eerder bij verstek al veroordeeld tot 24 maanden cel voor de vechtpartij, maar hij tekende verzet aan tegen die straf.

Het openbaar ministerie vraagt de rechtbank toch om de opgelegde gevangenisstraf te bevestigen. Tijdens de vechtpartij van 2 april 2021, die draaide om een vete rond een ex-vriendin, takelde de beklaagde een jongeman en zijn moeder zwaar toe. De opgelegde straf is dan ook terecht, vindt de openbare aanklager.

Kussen met een ander

Op dag voor de vechtpartij op de fietsersbrug, raakte de beklaagde ook al betrokken bij een ander incident. De 19-jarige Turnhoutenaar zat op een bus van De Lijn toen hij zijn ex-vriendin aan de bushalte met een andere jongen zag kussen. Het meisje had de beklaagde toen een paar dagen eerder gedumpt. De beklaagde is toen de bus uitgestormd en heeft de jongen aangevallen. 

Bewerkt met een machete

De advocaat van de Turnhoutenaar hoopt op een werkstraf, omdat zijn cliënt op het moment van de feiten door een moeilijke periode ging. Bovendien was hij nog maar net 18 jaar en had hij geen familiaal vangnet. 

Tijdens de vechtpartij werd de beklaagde trouwens zelf ook hard aangepakt. “Hij werd zelfs met een machete bewerkt”, klinkt het bij zijn advocaat, “het scheelde niet veel of zijn oor was afgesneden.”

Foto: archiefbeeld RTV