15 maanden cel voor dertiger die, gewapend met bijl, huis van moeder binnendrong

vrij 27 Jan 2023
De rechtbank van Turnhout heeft een 31-jarige man uit Grobbendonk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden en 800 euro boete voor onder meer bedreiging, belaging, en slagen en verwondingen. De feiten dateren van juli 2022 toen de dertiger, gewapend met een bijl, het huis van zijn moeder en stiefvader binnendrong. Daarnaast is hij ook schuldig bevonden aan het toebrengen van slagen en verwondingen bij zijn ex-partner.

Belaging en slagen en verwondingen

Op 14 juli 2022 verloor de beklaagde de controle. Gewapend met een bijl drong hij het huis van zijn moeder en stiefvader binnen. De agenten die ter plaatse kwamen, werden bovendien bedreigd door de beklaagde. De dertiger uit Grobbendonk bracht ook slagen en verwondingen toe aan zijn ex-partner. Daarnaast werd hij schuldig bevonden voor de belaging van zijn ex-partner, moeder en stiefvader en voor het dragen van een bijl om als wapen te gebruiken.

De rechtbank van Turnhout heeft de man nu veroordeeld tot boete van 800 euro en een celstraf van 15 maanden, waarvan 7 maanden voorwaardelijk. Dat geldt enkel als hij zich residentieel laat behandelen voor zijn drugsproblematiek. Daarna moet de beklaagde ook nog negatieve drugstesten kunnen voorleggen.

Foto: archiefbeeld RTV