Zware brand op bedrijfsterrein Herentals: "17 elektrische wagens gered"

zon 7 Jan
still_9.jpg
Er is vanmorgen vroeg brand ontstaan op een bedrijfsterrein aan Dikberd in Herentals. Het vuur heeft zich verspreid over enkele units van een KMO-zone. De brandweer is massaal ter plaatse om te voorkomen dat de vlammen zich nog verder verspreiden.

De brand gaat gepaard met een enorme rooktontwikkeling, daarvoor is intussen een BE-alert uitgestuurd. Uit de eerste metingen zou niet blijken dat de rook giftige stoffen bevat maar buurtbewoners wordt wel aangeraden om ramen en deuren dicht te houden. De rook gaat in de richting van Olen en Noorderwijk, niet in de richting van het stadscentrum.

"De brandweer probeert in eerste instantie te voorkomen dat het vuur zich nu verder kan verspreiden," aldus burgemeester Mien Van Olmen (CD&V). "Er zouden in één van de units ook gasflessen liggen opgeslagen dus daar gaat ook de nodige aandacht naartoe om te voorkomen dat die exploderen." 

Uit één van de units kon de brandweer 17 elektrische voertuigen weghalen voor die in brand vlogen. "Gelukkig, want anders hadden we echt wel een probleem gehad", reageert Kristof Geens van de brandweerzone Kempen.

Er zou geen sprake zijn van gewonden. Wat de brand heeft veroorzaakt, wordt straks pas onderzocht want de bluswerken zouden nog een hele tijd kunnen duren.

Rond 10 uur was de brand onder controle.

FOTO: Peter Vanderveken