Zorggroep Zusters van Berlaar nemen Berlaarse buur Sint-Augustinus over

vrij 29 Sep
Het Woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Berlaar wordt vanaf 1 april 2024 een deel van de vzw Zorggroep Zusters van Berlaar. De bestaande samenwerkingsverbanden worden zo verder verstevigd.

De vzw Zorggroep Zusters van Berlaar is ontstaan vanuit de congregatie Zusters van het Heilig Hart van Maria van Berlaar. In de loop der jaren groeide de vzw uit tot een groep van 8 huizen, actief binnen Heist o/d Berg, Nijlen, Berlaar, Kessel, Wiekevorst, Holsbeek, Essen en Kapellen. Naast een residentieel aanbod van woonzorgcentra, assistentiewoningen en kamers voor kortverblijf, organiseert de vzw ook thuisverpleging en beschikt het over centra voor dagverzorging.

Buurtnetwerk

De jongste jaren zet de Zorggroep sterk in op het bouwen van ‘buurtnetwerken’. Via buurtrestaurants en aansluitende activiteiten die vertrekken vanuit lokale dienstencentra, wil de vzw thuiswonende ouderen en hun mantelzorgers ondersteunen om zo lang mogelijk in een eigen, vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Zo nam binnen het kader van het project ‘zorgzame buurten’ de samenwerking met Berlaarse buur wzc Sint-Augustinus de afgelopen jaren fors toe.

Deze verbondenheid en gemeenschappelijke doelen zorgen ervoor dat de handen nu ook formeel in elkaar worden geslagen. WZC Sint-Augustinus zal samen met WZC  De Bekelaar in Lommel vanaf 1 april 2024 toetreden tot de vzw Zorggroep Zusters van Berlaar. Voor het personeel en de bewoners verandert er niets, al kunnen zij voortaan wel een beroep doen op de expertise van een grotere groep. 

Foto: archief RTV