Zes aanhoudingen na gijzeling man Putte in drugszaak

din 7 Mar 2023
Vorige maand zijn er zes personen aangehouden door de onderzoeksrechter in Mechelen. Dat gebeurde na een gijzeling van een man van 29 aan de Lierbaan in Putte. De man werd aan een wei aan de Lierbaan in Putte door drie mannen aangevallen, geboeid en in de koffer van zijn eigen auto geduwd. Het slachtoffer werd enkele uren tegen zijn wil vastgehouden, maar kon uiteindelijk ontsnappen. 6 mannen werden nu aangehouden in de zaak.

Twintig blokken cocaïne

De Federale Gerechtelijke Politie startte in oktober een onderzoek na de gijzeling van een 29-jarige man. Al snel werd de link gelegd naar de aanzienlijke vondst van een partij cocaïne die op 20 augustus door PZ Bodukap werd aangetroffen aan een kippenhok op een wei aan de Lierbaan in Putte. In een winkelzak vond de politie toen 20 blokken cocaïne  De buurt werd verder uitgekamd en de politie trof in verschillende dozen nog tientallen pakken aan.

Er volgden in februari tot 9 huiszoekingen o.a. in Boom, Herent, Lier, Lommel, Mechelen en Nijlen. Na de verhoren en de voorleidingen heeft de onderzoeksrechter zes mannen tussen 19 en 56 jaar onder aanhoudingsmandaat geplaatst.  De raadkamer in Mechelen heeft de aanhoudingen intussen ook bevestigd. Het onderzoek loopt nog verder. 

Rechtenvrije stockfoto