Yorne brengt mensen veilig thuis van oud naar nieuw

zon 31 Dec
Tijdens de nacht van oud naar nieuw zijn er veel vrijwilligers van Responsible Young Drivers onderweg om feestvierders veilig thuis te brengen. De 25-jarige Yorne Goyvaerts uit Beerzel is zo'n Responsible Young Driver. Hij lijdt al van bij zijn geboorte aan een ernstige nierziekte. “Volgens de artsen heb ik maar enkele jaren meer te leven. Maar ikzelf hou niet van prognoses. Ze zijn al enkele keren fout geweest met hun voorspellingen”, zegt Yorne. Hij wil vanavond en vannacht mensen veilig thuis brengen.

Extra motivatie

Yorne heeft gekozen om te leven op zijn manier. Hij kiest alleen nog voor pijnbestrijding en gaat niet voor een nieuwe behandeling: "Tijd doorbrengen met mensen die het verdienen. proberen het gene ik heb gedaan en beleefd te kunnen delen met andere hoe ik voor me zelf uitmaakte wat belangrijk is in het leven en wat ik wil .En mijn leven terug kleur gaf en zelf besloot wie het waard is en niet …."
"Ikzelf heb 2 hele goede vrienden verloren doordat ze stoer wouden doen en dronken en onder invloed achter het stuur gingen zitten .
Dus ik vind het enorm mooi aan deze actie te kunnen deelnemen. Mensen veilig thuis te brengen ! En plezier beleven met de andere vrijwilligers nieuwe mensen leren kennen ! Ik kijk alvast uit naar de actie samen met de andere vrijwilligers !! "

Foto: GVA