Winterlicht schijnt in Herentals: eindejaarsprogramma omvat lichtkunst, kerstmarkten en koopweekends

woe 23 Nov 2022
Winterlicht zorgt tijdens de eindejaarsperiode voor sfeer en gezelligheid Herentals. Het uitgebreide programma van Winterlicht omvat lichtkunst, kerstmarkten, een lichtjeswandeling, koopweekends en kerstwandelingen. Kortom allerhande eindejaarsactiviteiten die in de maand december en begin januari plaatsvinden in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Verlichte Lakenhal

Van 10 december tot 1 januari baadt de Lakenhal in fraaie kleuren. Kinderen kiezen mee de kleur van de avondlijke Lakenhal. Vanaf 1 december kunnen ouders en kinderen bij de handelaars van Handelshart daarvoor een tekening van de Lakenhal afhalen. Op 17 december tussen 14 en 21 uur is iedereen welkom op de kerstmarkt in het Stadspark voor een hapje, drankje en kerstcadeautjes. Er is kinderanimatie in de namiddag en om 17 uur trappen ze hier de lichtjeswandeling af. Vanaf 17 uur zorgt een dj voor de nodige ambiance. 

Foto archief: verlichte Lakenhal

Op maandag 26 december kun je deelnemen aan kerstwandelingen. Tussen 17 en 19u vertrekt om het half uur een begeleide boswandeling aan Petanqueclub Herentals. Wandelaars kunnen van 17 december tot 1 januari ook genieten van een sfeervol verlichte wandeling door de historische stadskern van Herentals.

Er zijn de koopweekends van 10 en 11 december en 17 en 18 december met daarnaast heel wat animatie. Verder organiseert Handelshart Herentals ook een stempelkaartwedstrijd. Gedurende de maand december kunt u stempels verzamelen bij alle handelaars in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven.

Nog meer info over alle activiteiten in de Herentalse deelgemeenten zijn te vinden op www.winterlicht.be.