Winterlicht in Herentals: kerstmarkten, koopweekends en kerst- en lichtjeswandeling

din 21 Nov
Herentals, Noorderwijk en Morkhoven bieden in de eindejaarsperiode weer tal van activiteiten aan onder de noemer ‘Winterlicht’. Op het programma o.a. kerstmarkten, een lichtjeswandeling, koopweekends en kerstwandelingen.

De gezelligste periode van het jaar is in zicht. En dat betekent in Herentals fonkelende shoppingdagen met koopweekends op zaterdag 9, zondag 10, zaterdag 16 en zondag 17 december. Die weekends zijn er ook leuke animaties en vuuracts. De hele maand december loopt er ook een stempelkaartwedstrijd. Met een volle stempelkaart maakt je kans op een cadeaubon van 50 euro van Handelshart.

De kerstmarkt staat op 17 december garant voor gezelligheid met een hapje, drankje en muziek en leuke kerstcadeaus. In zaal ’t Hof staan er  springkastelen en is er kinderanimatie.

Lichtjeswandeling

Tijdens de kerstvakantie, van 22 december tot 7 januari is er dagelijks van 18 tot 22 uur een verlichte wandeling van 5 kilometer door Morkhoven, met lichtinstallaties van de Noorderwijkse kunstenaar Peter Snijder. 

En op 26 december staan de jaarlijkse kerstwandelingen in samenwerking met Toerisme Herentals vzw op de agenda. Tijdens deze begeleide wandelingen door het centrum van Herentals kan je  op vier stopplaatsen genieten van muziek of andere acts bij een drankje of soep. De wandelingen starten elk half uur tussen 17 en 19 uur aan de foyer van cc ‘t Schaliken en duren zo’n 2,5 uur. Inschrijven  kan vanaf 1 december bij de dienst cultuur en toerisme of op www.winterlicht.be.

Foto: Facebook stad Herentals