Windhoos raast over Putte en Sint-Katelijne-Waver: schade enorm

woe 3 Jan
windhoos_waver.jpg
Woensdag, even voor 17 uur, is er een windhoos over Putte en Sint-Katelijne-Waver getrokken. De schade is groot. Verschillende daken zijn weggeblazen. Ook een mobilhome waaide om door de enorme kracht van de wervelwind. De politie meldt dat onder meer de Kapelstraat, Lierbaan en Waversesteenweg in Putte in de klappen deelde. In Waver gaat het om de Molenstraat, Leemstraat en Wavervelden. 40 huizen hebben schade opgelopen. De brandweer heeft nog vele uren werk om de volledige schade in kaart te brengen. De windhoos richtte verspreid schade aan over zo'n 4 kilometer.
windhoos_putte.jpg

De brandweer meet de schade op bij de verschillende huizen die getroffen werden. 

bodukap.png

De windhoos trok vanaf Onze-Lieve-Vrouw Waver (Wavervelden, Dijk) via de Molenstraat door richting Putte, via de Waversesteenweg, Kapelstraat en Lierbaan. Over een strook van zo’n 4 kilometer werden de daken van een 40-tal woningen gerukt. Ook een grote serre werd vernield. Ook het kerkhof aan de Lierbaan werd getroffen door de krachtige windvlagen. Twee woningen zijn onbewoonbaar, die bewoners worden opgevangen door familie.

De hulpdiensten hadden woensdag rond 23 uur alle woningen beveiligd. De verkeersas Waversesteenweg/Molenstraat bleef heel de avond afgesloten voor het verkeer. Langs de Waversesteenweg in Putte lag veel glas en puin op de fietspaden en de rijbaan. De technische dienst kwam dit opruimen en konden rond 23 uur de wegen weer vrijgeven.

Foto's: RTV