Willebroek schenkt 27.500 euro aan getroffen gebieden in Turkije en Syrië

din 14 Feb 2023
Ook in Willebroek is er een golf van solidariteit ontstaan na de aardbevingen in Turkije en Syrië. De gemeente draagt graag haar steentje bij en schenkt één euro per inwoner aan de slachtoffers.

Overleg met Turkse gemeenschap

Burgemeester Eddy Bevers bevestigt dat er in de gemeente heel wat mensen wonen die vrienden, familie of kennissen hebben in het getroffen gebied. Ze maken zich grote zorgen en dat maakt een diepe indruk. Op regelmatige tijdstippen overlegt de gemeente met de vertegenwoordigers van de Turkse gemeenschap. Samen met hen bekijken we hoe acties worden opgezet en hoe het gemeentebestuur deze kan ondersteunen en eventueel een coördinerende rol kan opnemen.

Eén euro per inwoner

Willebroek leeft mee met de mensen in de getroffen gebieden en wil hen ook financieel ondersteunen. De gemeente zal één euro per inwoner doneren aan het Rode Kruis, dat ook deel uitmaakt van het Consortium 12-12”.Het bedrag zal via de nationale verenigingen van de Turkse Rode Halve Maan en Syrische Rode Halve Maan gebruikt worden voor directe humanitaire hulp aan de mensen die getroffen worden door de aardbevingen. 

Foto: rechtenvrije stockfoto