Partnerartikel

Wellness Kliniek over Facelift: ‘Betekent niet standaard snijden’

don 22 Feb
© 24webvertising

Esthetische chirurgie is doorgaans een onderwerp waarover de meningen sterk uiteenlopen. Waar de een het not done vindt om in een lichaam te laten snijden, is de ander er juist voorstander van om zo goed mogelijk in eigen vel te zitten, op welke manier dan ook. Als mensen bewust willen kiezen voor een verjongende uitstraling, dan wordt al snel aan de facelift gedacht. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, hoeft er bij een facelift niet standaard in het gezicht gesneden te worden. Laten we het onderwerp eens aansnijden.

Facelift met of zonder operatie

Wellness Kliniek uit Genk geeft aan dat een facelift niet standaard snijden betekent. ‘In tegenstelling tot wat veel mensen denken, zijn er ook methodes waarmee je afscheid neemt van rimpels, zonder dat er gesneden moet worden. Dit wordt ook wel de facelift zonder operatie genoemd, en deze manieren van gezicht liften is tegenwoordig erg populair’, aldus de gerenommeerde kliniek in België. Met meer dan 25 jaar ervaring zetten ze graag in op innovatie, wat heeft geresulteerd in meerdere facelift methodes.

Lichamelijke trots goed voor mentaal welzijn

We hoeven er geen doekjes om te winden, bijna iedereen baalt wel eens van de zichtbare tekenen van ouder worden. Een verslapte huid, rimpeltjes, een gezicht dat er simpelweg niet meer zo uitziet als 10 jaar geleden. Maar laten snijden in het gezicht, dat is voor veel mensen toch echt een stap te veel. Daarentegen wordt esthetische chirurgie steeds minder een taboe. Men vindt het belangrijk om zich goed en mooi te voelen. Mensen erkennen dat goed in hun vel zitten een positieve impact heeft op het zelfvertrouwen en het mentale welzijn. In de huidige tijd lijken we steeds positiever tegen lichamelijke ingrepen te staan, mits deze natuurlijk geen negatieve invloed hebben op de fysieke gezondheid.

Liquid facelift stijgt in populariteit

De liquid facelift, die ook wel de facelift zonder operatie wordt genoemd, is een natuurlijke en niet-chirurgische verjonging. Juist doordat hier niet gesneden wordt in het gezicht, is het een gewilde en laagdrempelige ingreep. Middels fillers en andere soorten injecties en huidtherapieën, die afgestemd worden op je wensen en huidige gelaatstrekken, krijgt je gezicht een jongere uitstraling. Met een natuurlijk resultaat, alsof je simpelweg 10 jaar jonger bent. Een nadeel van de liquid facelift tegenover de traditionele facelift? Het biedt geen blijvend resultaat. Sommige mensen zien de liquid facelift dan ook als ‘onderhoud’. Net als naar de kapper of naar de spa gaan.

Persoonlijk consult is essentieel

De kliniek benadrukt het belang van een persoonlijk consult. ‘Pas dan kunnen de deskundige artsen vertellen wat voor jou persoonlijk het mooiste resultaat geeft. Ze vertellen je transparant over de voordelen en nadelen per techniek en gaan in op wat je mag verwachten’, aldus Wellness Kliniek. Op hun website delen ze de prijzen per behandeling, alsook voor- en na foto’s. De moeite waard om te bekijken als je benieuwd bent naar de resultaten die met de facelift – met of zonder operatie – behaald kunnen worden.