vzw Prinses Harte blijft in de weer voor kinderen in ziekenhuis

maa 9 Jan 2023
2023 wordt een feestjaar voor Prinses Harte. De vzw bestaat 10 jaar en ze doen nog steeds waarmee ze 10 jaar geleden gestart zijn. Het uitdelen van kleurrijke verwenpakketten aan kinderen met kanker. In de 4 Vlaamse universitaire ziekenhuizen, en ondertussen ook over de taalgrens.

Harte

Harte, dochter van Johan en Elke werd ziek toen ze 5 jaar was. Ze had kanker en verbleef 4 weken in het ziekenhuis. Spelletjes, muziek en verhalen maakten haar verblijf aangenamer. Het was de aanleiding voor de opstart van de vzw in maart 2013. Ondertussen zijn ze 10 jaar en vele tientallen ridder- en prinsessenpakketten verder. 2023 wordt dus een feestjaar. En dat doen ze niet met één activiteit maar met verschillende evenementen doorheen het jaar.

Lichtjeswandeling

De lichtjeswandeling op 18 maart zien ze ook als een ‘officieel’ moment, omdat deze periode het dichtste bij de start van de vzw ligt. Dan houden we een lichtjeswandeling met kaarsjes doorheen Muizen. Ze houden halt bij het Prinses Harte – bos en worden getrakteerd op een vuur-act van Peter Gusta. Start en aankomst van de lichtjeswandeling is op het grasplein nabij de oude kerktoren in Muizen-dorp. 

Meer info op de website : https://www.prinsesharte.be/