Voor 1000 euro uitgestelde koffies verkocht bij Beans Bar

don 9 Feb 2023
Pia Indigne van Beans Bar Mechelen schenkt voor 1000 euro aan cadeaubonnen aan mensen in armoede. Die hebben klanten tijdens de kerstperiode in haar zaak gekocht. Pia lanceerde toen een uitgestelde koffie-actie: 1 koffie kopen en 1 schenken aan iemand die het kan gebruiken.

In de kerstperiode konden klanten een uitgestelde cadeaubon kopen bij Beans Bar Mechelen. “En dat werd heel enthousiast onthaald,” zegt uitbaatster Pia Indigne.  “Velen deden een vrije bijdrage, anderen die hun rekening afrondden naar boven. Zelfs klanten die 100 euro schonken om er verschillende bons mee te kopen. We gaan de actie sowieso elk jaar herhalen en we hopen natuurlijk dat er nog andere zaken in meegaan, het is een super gemakkelijke en toegankelijke formule.”

De actie bracht uiteindelijk een 70-tal bonnen op tussen de 5 en de 20 euro, samen goed voor een waarde van 1000 euro. Die worden via het kansarmoedenetwerk van Mechelen uitgedeeld aan mensen die om financiële reden anders nooit een koffiebar zouden bezoeken. 

Foto: stad Mechelen