Volle kerk voor afscheid van Wilfred 'Willy' Coffie

9 maanden geleden
In de Sint-Waldetrudiskerk wordt vanmorgen afscheid genomen van Wilfred Coffie, bijgenaamd Willy. De 13-jarige jeugdspeler van KSKS Herentals verloor de strijd tegen leukemie. Willy was pas 10 toen in het UZ in Antwerpen leukemie werd vastgesteld.

Zijn club organiseerde op initiatief van zijn trainer heel wat acties om Willy en zijn familie mentaal en financieel te steunen in de strijd tegen de ziekte. Ook vanuit zijn school en het ziekenhuis van Herentals werden acties op poten gezet. Willy was zelfs het gezicht van een campagne van het UZA.

Na een behandeling kon hij eind 2021 de trainingen hervatten bij zijn club. Maar begin dit jaar stak de ziekte toch weer de kop op. Willy overleed vorige week zaterdag in het ziekenhuis in Gent. De club, maar ook zijn familie en vrienden namen vanmorgen afscheid van een getalenteerde jonge voetballer.

Op het bidprentje staat te lezen: "We hebben zoveel mooie herinneringen groot en klein, die zorgen voor een lach naast verdriet en pijn, en weet je dat mooie stralende sterretje daarboven, dat ben jij. Ver weg maar tegelijkertijd nog steeds heel erg dichtbij"