VIDEO: Zennester Hombeek vervangt vervallen B-terrein door kunstgrasveld

vrij 9 Jun
Bij voetbalclub Zennester Hombeek is vandaag begonnen met de aanleg van een nieuw veld. Het B-veld wordt uitgegraven en vervangen door een nieuwe kunstgrasmat. Zennester kan daarvoor rekenen op 250.000 euro steun van Stad Mechelen.

Sinds 2017 deed voetbalclub Zennester Hombeek heel wat ingrepen om de binnen- en buiteninfrastructuur te verfraaien. In samenwerking met het Mechelse stadsbestuur kwam er een nieuwe kantine met trainingsaccommodatie. De club plaatste ook nieuw hekkenwerk en led-verlichting op de site.

Hulp van de stad

Plannen voor een kunstgrasveld op het B-terrein waren er ook al langer. Door het veelvuldig gebruik voor trainingen en jeugdwedstrijden, was het veld altijd al volledig op tegen de winterstop. Er was dus dringend een oplossing nodig. Maar de aanleg van een nieuwe mat, die al snel oploopt tot enkele honderdduizenden euro’s, liet noodgedwongen op zich wachten.

Met een bijdrage van 250.000 euro van de stad kan de club het kunstgrasveld nu toch aanleggen. De club past zelf ook nog 155.000 euro bij. Het nieuwe veld moet de club, samen met de investeringen van de voorbije jaren, een nieuwe boost geven. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV