VIDEO: Werken aan nieuwe sporthal in Noorderwijk eindelijk van start

maa 18 Sep
In de Herentalse deelgemeente Noorderwijk zijn de afbraakwerken aan de sporthal vandaag van start gegaan. De sporthal wordt afgebroken om plaats te maken voor een nieuw sportcomplex. De werken voor de nieuwe sporthal zouden een dik jaar duren dus in tussentijd moeten alle sportverenigingen tijdelijk ergens anders onderdak zoeken.

De omheining is gezet en de afbraakwerken zijn officieel begonnen. Nog niet met kranen en sloophamers, want eerst moet binnen alles gedemonteerd en opgeruimd worden voor de effectieve afbraak kan beginnen. Sporten in de hal kan dus niet meer, alle sportclubs moesten dus op zoek naar een tijdelijke accommodatie en hebben die intussen ook gevonden. Zowel de afbraakwerken als de bouw van het nieuwe hypermoderne sportcomplex worden uitgevoerd door Vanhout Pro. In dat complex zal er plaats zijn voor negen badmintonterreinen. drie volleybalterreinen, twee basketbalvelden en een zaalvoetbalterrein. Maar voor ze daarmee kunnen starten moet de oude sporthal worden afgebroken.

De bedoeling is dat de nieuwe sporthal er binnen een dik jaar staat zodat de sportclubs in december 2024 van het nieuwe sportcomplex kunnen gebruikmaken. Van een mooi kerstcadeau gesproken voor de Herentalse sporters.

Foto: impressie van de nieuwe sporthal (BRON: Archiles Architecten en Vanhout.pro)