VIDEO: Wereldkampioene ijshockey werkt gewoon als ... thuisverpleegster

din 14 Mar 2023
Petra Horemans , die naam zegt u waarschijnlijk niets, maar het is wel al jaar en dag de leading lady van het Belgiche ijshockey. Ze werd onlangs met de Belgische ijshockeydames voor het 2de jaar op rij wereldkampioen. Tegelijk is ze in het dagelijkse leven al 20 jaar thuisverpleegster in Heist-o/d-Berg.

De harde ijshockeywereld staat voor de al 46-jarige verdedigster in schril contrast met de zachte aanpak in haar job. Petra komt aan bij haar volgende patiënt. Als thuisverpleegster verzorgt ze elke dag meer dan dertig mensen. Dat combineert ze ook nog eens met ijshockey op topniveau. Het kille ijshockeyveld staat lijnrecht tegenover het warme, huiselijke gevoel van de verpleging.

Bij haar patiënten is Petra vaak het zonnetje in huis, ze zien haar niet meer als alleen de verpleegster, maar ook als ijshockeyster. Volgende week zaterdag staat er alweer een wedstrijd op het programma. Dan trekt Petra met HYC naar Dordrecht. Maar voor haar ligt de focus de volgende dagen vooral op haar werk.