VIDEO: Vooruit kaart stilstaande mobiliteit aan in Herentals

maa 29 mei 2023
Oppositiepartij Vooruit Herentals kaart de stilstaande mobiliteit aan. Het huidig bestuur geeft veel geld uit aan allerlei studie– en consultancybureaus, maar op het terrein gebeurt er niets concreet, zegt de partij. Mooi voorbeeld zijn de fiets- en voetpaden die niet worden onderhouden.

Vooruit Herentals-Noorderwijk-Morkhoven klaagt al sinds het begin van deze legislatuur aan dat het bestuur geen moer geeft om goede fiets- en voetpaden. Het bestuur heeft het onderhoud van voet- en fietspaden koudweg geschrapt in de begroting, luidt het bij Vooruit. Maar ondertussen zijn al wel honderdduizenden euro’s gespendeerd aan studies, consultancy voor een mobiliteitsplan, voor een beleidsplan ruimte, voor een beleidsplan parkeren…

Bejaarde inwoners, schoolgaande fietsers, mama’s met kinderwagens, inwoners met rollators, rolstoelgebruikers hebben moeite om zich door de stad te bewegen.  De oppositiepartij pleit voor geen studies meer en eist concrete acties van het bestuur voor veiligere fiets- en voetpaden.