VIDEO: Vlaams Belang steunt busbouwer Van Hool: "Eerst onze bussen"

vrij 26 Jan
actie_vlaams_belang_bij_van_hool_260124.jpg
Vlaams Belang Lier-Koningshooikt heeft vanmorgen een steunactie gehouden aan de ingang van busbouwer Van Hool in Koningshooikt. De partij protesteert hiermee tegen de beslissing van De Lijn om 92 Chinese elektrische bussen aan te kopen. Vlaams Belang benadrukt het belang van een firma als Van Hool voor de Belgische economie en de tewerkstelling in de regio.

De Lijn kondigde aan dat het 92 elektrische bussen bestelt bij BYD, een Chinese (auto)busbouwer. Voor Vlaams Belang is het een schande. De partij hield daarom vanmorgen een steunactie aan de poorten van Van Hool. Vlaams Belang benadrukt dat de Lierse busbouwer, met zo’n 2.500 medewerkers in Koningshooikt, heel wat troeven in handen heeft. Van Hool produceert kwaliteit op maat van de klanten en dat door middel van innovatie en investeringen in milieuvriendelijke motoren.

5 actiepunten

Het Vlaams Belang wil de maakindustrie heropbouwen en maximaal ondersteunen en stelt 5 actiepunten voor. Invoering van een extra selectiecriterium ‘lokale tewerkstelling’, tijdelijke bescherming van bepaalde industrietakken zoals de autobusbouw, extra invoerrechten op producten uit landen en bedrijven die zich niet houden aan de voor ons geldende arbeidsnormen en milieuwetgeving, verlaging van de lasten op arbeid en verhogen van de nettolonen. 

Vlaams Belang Lier-Koningshooikt blijft ijveren voor het behoud van de tewerkstelling van zovele duizenden werknemers in onze regio in het algemeen en bij Van Hool in het bijzonder.  

Foto: RTV