VIDEO: Restaurant Al Forno aan Hof van Nazareth verzegeld; flamingo's in beslag genomen

woe 18 okt
Restaurant Al Forno op het domein Hof van Nazareth in Lier is door de politie gesloten en verzegeld. Er werden ook zeven flamingo’s in beslag genomen. Er is een vermoeden van fiscale fraude en witwaspraktijken. Eerder werd ook de vestiging van Al Forno in Borgerhout al gesloten. Dat schrijft Gazet van Antwerpen.

In een onderzoek naar fiscale fraude en witwaspraktijken deed het KALI-team van de PZ Antwerpen en de Federale Politie maandag in Lier een controleactie bij feestzaal Hof van Nazareth en restaurant Al Forno, dat zich op het domein bevindt. Er werden tal van inbreuken vastgesteld in de bedrijfsvoering. Op basis daarvan heeft het parket de zaak laten verzegelen.

De Lokale Recherche Leefmilieu van PZ Antwerpen nam op het terrein ook zeven flamingo’s in beslag. De CITES-certificaten voor deze dieren ontbraken. (Foto's: Politie Antwerpen)

Lopend onderzoek

Het onderzoek naar de uitbaters loopt al enkele jaren. In mei 2022 werd de vestiging van Al Forno in Borgerhout ook al verzegeld. De uitbaters openden daarop een nieuwe zaak in Lier, die nu dus ook gesloten werd. 

Het onderzoek naar witwaspraktijken en fiscale fraude van de uitbaters wordt ondertussen verdergezet. Straks meer in RTV Vandaag.