VIDEO: Proefopstelling voor veilige schoolomgeving aan Katersberg en Regenboog

maa 18 Sep
In Geel is de Kapelstraat voortaan een fietsstraat en een gedeelte van Koppeleershoeven een schoolstraat. Dit zijn maar enkele van de maatregelen die de stad samen met de school, ouders en buurt uitwerkte om de schoolomgeving van SBS De Katersberg en VBS De Regenboog. De stad werkte samen met beide scholen, ouders en de buurten maatregelen uit om de schoolomgeving van SBS De Katersberg en VBS De Regenboog veiliger te maken voor de leerlingen.

Fietsstraat en andere maatregelen

De maatregelen moeten ouders en leerlingen stimuleren om meer te voet of met de fiets naar school te komen. De proefopstelling gaat vandaag in en bestaat uit twee grote maatregelen. De Kapelstraat wordt een fietsstraat. Dit betekent dat de maximumsnelheid beperkt wordt tot 30 km/u voor alle weggebruikers. Verder is het in een fietsstraat is verboden voor gemotoriseerd verkeer om fietsers in te halen.

Daarnaast werd de voorrangsregeling op het kruispunt Kapelstraat x Holven x Groenstraat aangepast. Het verkeer in Holven moet er nu voorrang verlenen. Vlak voor en na de school is het altijd erg druk. Daarom verdwijnen ook de parkeerplaatsen in de Kapelstraat. De andere parkeerplaatsen in de straat worden afgebakend met witte hoekjes zodat het duidelijk is waar je mag parkeren.