VIDEO: Levensgroot geel lint als steun voor mensen met kanker

don 19 okt
Op de Veemarkt in Mechelen en op het Santo Tomásplein in Mol kunnen voorbijgangers vandaag, op de Dag tegen Kanker, een boodschap schrijven op een reuzegroot geel lint. Ze kunnen zo hun steun betuigen aan iedereen die met de ziekte te maken krijgt. Bedoeling is een golf van solidariteit te verspreiden.

Elke dag krijgen 125 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. Een zware diagnose die hun leven en dat van hun naasten drastisch verandert. De Dag tegen Kanker is een jaarlijkse dag van extra solidariteit met extra aandacht voor het mentale welzijn van kankerpatiënten. Om hen te steunen dragen heel wat mensen het bekende gele lintje, want kanker draag je niet alleen. In heel wat ziekenhuizen zijn er ook extra verwenmomenten voor de kankerpatiënten.

Dit jaar doet Kom op tegen Kanker een grote oproep in Mechelen en Mol. Op de Veemarkt in Mechelen en het Santo Tomásplein in Mol staat een reuzegroot geel lint opgesteld. Voorbijgangers kunnen er tussen 9 en 19 uur een hartverwarmende boodschap op schrijven om kankerpatiënten een hart onder de riem te steken. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto's: RTV