VIDEO: KSKS-jeugdvoetballer Willy (13) verliest jarenlange strijd tegen leukemie

maa 16 okt
KSKS Herentals is in rouw na het overlijden van jeugdspeler Wilfred Coffie (13), ook wel Willy genoemd. Hij verloor de strijd tegen leukemie. In de afgelopen jaren werd hij een bekend gezicht in Herentals. Er werden tal van evenementen op poten gezet om Willy te steunen in zijn strijd tegen de ziekte en om kankeronderzoek te financieren.

Een van de jeugdtrainers van KSKS Herentals merkte in 2020 dat de toen 10-jarige Willy conditioneel sterk achteruit ging, en dat aan een snel tempo. Aan het eind van dat jaar werd in het UZA leukemie bij hem vastgesteld. De jongen moest een zware behandeling ondergaan, die aanvankelijk succesvol leek. In 2021 maakten we bij RTV een reportage naar aanleiding van zijn zware jaar, vol behandelingen tegen kanker

Dit voorjaar ontdekten de dokters opnieuw leukemie bij Willy. Hij werd opgenomen in het UZ Gent. Na een moedige, maar veel te zware strijd, is Willy nu uitgestreden. Hij overleed op zaterdag in het ziekenhuis in Gent. 

Rouwregister

Voor zijn club KSKS Herentals komt het overlijden van hun jeugdspeler hard aan. Er wordt vandaag een rouwregister geopend. "Wij hebben geen woorden voor het zo vroege verlies van deze topper", vertelde de club bij GVA. "Rust zacht, vriend."